Over Merlijn

Over Merlijn

Over Merlijn in mij – Deel II John

Meet the Changemakers

Een interview met Marlies van Echteld

Als je Merlijn zegt, dan zeg je John. Twee personen die voor mij nauw aan elkaar verwant zijn. Die als het ware één zijn. Zoals John zelf ook zegt: Merlijn zit in mij.

Bij velen is Merlijn vooral bekend als de tovenaar die Koning Arthur bijstond. Vandaag de dag is Merlijn springlevend. Maar wie is Merlijn? John Nieuwendyk, aardehealer/ aardemagiër over Merlijn.

Wie is Merlijn?

“Merlijn laat jouw magische innerlijke kind verder ontwaken. Met al zijn speelsheid. Zijn magische kwaliteiten, verbindende kwaliteiten en helende kwaliteiten. Op zowel aards als Galactisch niveau is Merlijn bezig.

Hij is ook iemand die de medische kennis heeft. Tot diep in celniveau dringt Merlijn door. Hij komt zover in die cel, tot op het niveau waar er geheeld mag worden. En dat is soms met microscopen niet eens te zien.”

Wanneer kwam Merlijn in jouw leven?

In mei 2008 kwam Merlijn tijdens een workshop in mijn leven. Al mijn cellen gingen openstaan. Net alsof ze allemaal een slag draaide. Alsof ze ontwaakten. Zoals een oog opeens opengaat nadat het gesloten is geweest, zo gingen mijn cellen openstaan. Alsof ze ineens wakker mochten worden. Het is nu de tijd om wakker te worden. Het is nu de tijd ermee aan de gang te gaan.

Kende je Merlijn voor die tijd al?

Niet in mijn dag bewustzijn. Een beetje van horen zeggen.

Als je een kind zou moeten uitleggen wie Merlijn is. Wat zou je zeggen?

Ik zou zeggen dat het een soort tovenaar is. Dat zou ik een kind vertellen. Ik zou het kind vragen wat het kind ziet. Vaak ziet het kind ook wel wat. Want Merlijn kan zichtbaar zijn, maar laat zich niet zomaar zien. Merlijn laat zich mij zien als blauwig, als blauwe wol, blauwe strepen. Maar ook als wit. Helderwit. Licht.. gigantisch licht. Overtreffend wit. Alsof je in een grote bak met TL lampen zit.

Welke veranderingen gaf Merlijn in jouw leven?

Mijn magische kant ging steeds meer openstaan. Het gemak waarmee ik soms dingen kon veranderen. En helingen die ten diepste, die gepakt konden worden in kracht maar ook in zachtheid. Want het is een enorme kracht, maar ook vooral de zachtheid daarin is belangrijk.

En kan je een voorbeeld geven hoe Merlijn zich aan jou liet zien?

Hij heeft zich in een keer groots gemanifesteerd. Met een uitdaging.

De uitdaging was om hem trouw te beloven, eeuwige trouw te beloven. Dat vroeg hij mij. Maar dat kan niet. Ik kan niet iemand eeuwige trouw beloven. Dat kan niemand. Je kunt wel jezelf trouw beloven. En daar zit het hem ook in. Je moet met jezelf aan de gang. En niet je afspiegelen aan een ander. Je moet niet de ander veranderen. Je mag jezelf veranderen. En daarin verander je dus ook de ander. En daarin verander je dus ook de aarde. En daarin verander je je trilling.

Ik stond voor hem. Ik kreeg van hem attributen. Ik kreeg een staf. De staf van Merlijn kreeg ik in mijn handen. Ik kreeg van hem een kristallen bol. Toen ik dat ontvangen had, toen vroeg hij aan mij eeuwige trouw.

Wat deed dat met je?

Dat raakte me heel diep. Dat was een keerpunt voor mijn systeem. Ik had nooit verwacht dat ik dat ooit zo zou zeggen. Dat ik zo’n mooi groots iemand kon afwijzen.

Voelde het aan als een test?

Toen ik dat gezegd had, voelde het alsof ik geslaagd was voor de test. Daarna heb ik heel veel geschenken van hem gekregen. Eigenlijk alles wat ik nu heb energetisch heb ik van hem gekregen. Contact met alle totemdieren, totemkrachten, mijn verbindingen met sjamanen zijn door hem gelegd.

Gaat dat altijd via Merlijn?

Voor mij is hij wel een grote verbindende factor. Ook de natuurwezens. En dan komt dat gedeelte Merlijn uit de aarde , dan heb je meer Pan. Dan komen de natuurwezens. De bomen, de aardewezens die meehelpen. Dat is wat Merlijn mij bracht en daarmee kwam de verbinding veel dieper. Merlijn maakte mijn oorsprong als natuurwezen weer open. Mijn oerwezen, mijn oerbestaan. Toen ik hier contact mee kreeg, kon ik in contact komen met mijn bron. Mijn aardebron en mijn oerbron.

Wanneer besloot je samen met Merlijn te werken en een praktijk op te zetten?

Ik besloot niet om met Merlijn te werken. Merlijn zit in mij. Maar ik werk ook met de natuurwezens en andere lichtmeesters, aardewezens en alles maakt zich in mijn praktijk. Merlijn is wel een groot deel hiervan.

Zit Merlijn anders in jou dan in iemand anders?

Dat weet ik niet. Ik weet dat Merlijn in heel veel mensen zit. Het liefst zou Merlijn met de mens Joy, vreugde willen maken.

Hoe is het voor jou met Merlijn te werken?

Dat is Joy. Vreugde ervaren. Met het fijne gemak leuke dingen doen. Opeens een hele batterij kristallen uit het plafond toveren. John lacht uitbundig als hij dit zegt. Je ziet het wel eens in tekenfilms. En dan zie je dat Merlijntje toveren. Zo gebeurt het ook eigenlijk. En dan zie ik een ganzeveer. En dan weet ik dat ik er iets moet bijschrijven. Ook worden hele rijen boeken in een klein doosje ‘getoverd’ en dan ‘plop’ dan heeft die persoon de kennis ineens bij zich.

Je verzint het niet, maar het gebeurt gewoon.


Aldus John over Merlijn

Volgende keer vertelt John meer over de White Whale Man. Een energie die eeuwen is weggeweest en nu weer mag terugkeren op Aarde.