Bindweefsel Massage

Bij elke massage begin ik met het vrijgeven van spanning, dan kan de diepere ontspanning beginnen. We dragen vaak veel energie met ons mee wat ons niet (of niet meer) dient. Dit noemen we ook wel energetic release. Bij het starten van de massage ga ik diverse punten na die zich aandienen, waarbij de energie niet zo fijn stroomt. Vaak merk je al meteen dat er meer ruimte in je lichaam komt en dat kan direct voor rust en ontspanning zorgen.

Bindweefselmassage

De stevige bindweefselmassage is een pittige behandeling en zeker niet altijd pijnloos. Een bindweefsel rug massage geeft lucht aan je houding en verminderd je rugklachten. Bindweefselmassage zorgt ook dat de trauma’s uit het verleden die in het weefsel zit los kunnen komen. Het kan dus voorkomen dat je als uitwerking hiervan emotioneel of erg moe bent.

Naar mate je leeftijd stijgt kan je merken dat je huid verslapt. Dan kan een bindweefselmassage je lichaam en/of gezicht weer steviger maken. Het maakt rimpels en littekens minder zichtbaar en laat je huid stralen als nooit tevoren.

Bindweefsel kun je vergelijken met een soort cement wat het lichaam bij elkaar houdt. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen. Het is ook een reflexzonetherapie waarbij o.a. hoofdpijn verminderd kan worden.
Door deze aanpak krijgt je ook een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Met bindweefselmassage worden onder andere de volgende effecten behaald:
* Verbetering van de huidconditie
* Stimulering van de huid doorbloeding
* Meer ontspanning door het opheffen van onderhuidse verklevingen
* Opnameverbetering van werkstoffen
* Bevordering van de celdeling
* Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
* Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
* Verbetering van de huidstructuur en huidtint

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de doelstelling, maar meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Een kuur bestaat uit 1 x per week bindweefselmassage gedurende drie weken, met daarna een rustpauze van twee á drie weken,de massage werktdie tijd nog gewoon door). Hierna weer drie weken, 1 x per week behandelen. Indien nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen.
Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1 x per 6 weken terug te komen.

Loading...
ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Of bel om een afspraak te maken:


06 534 04 196