Releasing Tension Massage

Releasing Tension Massage

Bij elke massage begin ik met het vrijgeven van spanning, dan kan de diepere ontspanning beginnen. We dragen vaak veel energie met ons mee wat ons niet (of niet meer) dient. Dit noemen we ook wel energetic release.  Bij het starten van de massage ga ik diverse punten na die zich aandienen, waarbij de energie niet zo fijn stroomt. Vaak merk je al meteen dat er meer ruimte in je lichaam komt en dat kan direct voor rust en ontspanning zorgen.

Doordat emoties vaak ongemerkt dieper vast gaan zitten in de spieren, zorgt dit vaak voor spanning in het lichaam. De massage kan beginnen met een lichte bindweefselmassage, cupping of snelle (soms wat stevige) effleurages. Dit zorgt dat de eerste lagen wat losser komen van de huid ten opzichte van de spieren. Hiermee komen ook de emotionele lagen in aanraking en zal het kunnen gebeuren dat emoties kunnen vrijkomen.

Tijdens de massage kan het voorkomen dat ik voor een langere tijd stilsta op een bepaald drukpunt. Bij deze diepere aanraking kan ik klanken maken of gaan kuchen of blazen. Dit heeft het fijne gevolg dat er op dat moment diepere lagen in jou vrijkomen.

Na de behandeling is het goed om geen drukke agenda te hebben voor de rest van de dag. Om alle afvalstoffen de ruimte te geven uit het lichaam te gaan is het belangrijk om de eerste dagen na de massage veel water te drinken. Het is vrij normaal dat je de dagen daarna wat emotioneler bent of spontaan verdriet voelt waarin je niets herkent. Dit is omdat er op diepere emotionele lagen is gewerkt en het is goed om schouwend en zonder oordeel hier naar te kijken en te voelen.

Een voorkeur is dat je 6 behandelingen boekt in 10 à 12 weken en daarna elke 4 tot 6 weken en behandeling doet.

Loading...
ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Of bel om een afspraak te maken:


06 534 04 196