Triggerpoint Therapie

Triggerpoint Therapie

De Triggerpoint Therapie kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die soms langdurig pijn ervaren, – pijn die wordt vaak veroorzaakt door zogenaamde ‘triggerpoints’, dat zijn spierknopen ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam. Deze plek is pijnlijk bij druk en kan een karakteristieke uitstralingspijn doen ontstaan. De patiënt herkent in de uitstralende pijn zijn klacht. Triggerpoints zijn soms voelbare plekken in het spierweefsel die plaatselijk of op een andere locatie pijn veroorzaken. Het zijn spiervezels die continue in aangespannen toestand zijn waardoor lokaal de bloedcirculatie belemmerd is en afvalstoffen zich ophopen met allelij gevolgen. Door de verkramping zal de spier verkorten en pijn veroorzaken aan de aanhechtingspunten. Ook wordt de pijn via het vlies, wat om de spier zit, geleid naar andere delen van de spier.

Triggerpoints zijn bij ieder van ons aanwezig en hebben diverse oorzaken zoals bijvoorbeeld; ongelukken, valpartijen, operaties, blessures en overbelasting. De symptomen kunnen de volgende vormen aannemen; spierstijfheid, duizeligheid, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, pijn in de ledenmaten, oedeem, pijn in bepaalde spieren.

De Triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen op termijn verdwijnen. Door de spieren nauwkeurig te palperen worden de pijnlijke punten opgespoord en behandeld.